NIEUWS

& acties

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in onze branche en bij ons bedrijf.


Succes kweek je met Primasta

Nieuwe productiehal Primasta

Nieuwe productiehal Primasta

Waar eerst de mais stond mee te wuiven in de wind verrijst nu een grote Primasta-blauwe staalconstructie in het landschap: de contouren van de nieuwe productiehal 2 krijgen vorm.

read more…

Kwekerij van der Steen kweekt ook haar allerlaatste perkplanten op Primasta potgrond

Ans en Hans van der Steen zijn al 35 jaar klant bij Primasta, en kweken dit seizoen hun laatste perkplanten voordat ze van hun pensioen gaan genieten. We kregen deze mooie brief en zijn natuurlijk andersom ook erg blij om zo’n trouwe klant altijd van potgrond te hebben voorzien.

Geniet van het welverdiende pensioen!

(Bron foto: De Meierij)

Bestellingen nu ook met een appje

Primasta heeft sinds kort een WhatsApp-bestellijn. Makkelijk uw bestelling plaatsen kan vanaf nu per app via +31 6 29 56 37 56 tijdens werktijden (7.30-16.30). Voor spoedbestellingen kunt u het beste bellen op +31 493 69 61 00.

Onze Willy 25 jaar in dienst

Namens al je collega’s van harte gefeliciteerd! Dat je nog vele klanten mag voorzien van een vracht potgrond!

KWALITEITSBEDRIJF

KWALITEITSBEDRIJF

Met meer dan 60 jaar ervaring in het produceren van potgrond is Primasta uitgegroeid tot een specialist in pot- en tuingronden. Potgronden die in diverse samenstellingen en voor diverse teelten bij professionele kwekers ingezet worden. Deze specifieke kennis met kwekerspotgronden wordt ook gebruikt om de verpakte potgronden optimaal samen te stellen.

innovatie

innovatie

Primasta heeft een sterk innovatief karakter en investeert doorlopend in hightech productie-middelen en geavanceerde technieken. Dit komt terug in een constante, optimale kwaliteit van alle Primasta-substraten en potgronden. Naast de vertrouwde veensubstraten groeit de vraag naar veenarme en veenvrije substraten. Primasta onderzoekt de mogelijkheden en toepasbaarheid van alternatieve grondstoffen. Naast veen worden steeds meer andere grondstoffen ingezet.

DUURZAAM

DUURZAAM

Door de aanleg van een grote hoeveelheid zonnepanelen is Primasta een energieneutraal bedrijf. Energieneutraal betekent: er wordt niet meer energie verbruikt dan er wordt opgewekt.
De totale hoeveelheid jaarlijks opgewekte energie met zonnepanelen overschrijdt de totale hoeveelheid energie die nodig is voor het gehele productieproces van mengen, zeven en verpakken.
.