NIEUWS

& acties

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in onze branche en bij ons bedrijf.


Succes kweek je met Primasta

Nieuwe Flower Power zakken

Nieuwe Flower Power zakken

Afgelopen tijd is er achter de schermen hard gewerkt aan nieuwe Flower Power zakken.
We hebben de Flower Power lijn uitgebreid met 5 nieuwe zakken, enkele zakken gemoderniseerd en een aantal zakken ook in een ander litrage uitgegeven.

Nieuw zijn bijvoorbeeld een 100% turfvrije potgrond, de kippenmestkorrel en de hydrokorrel.
Voor de Duitse markt hebben we Graberde en Friedhofssubstrat.

Wat vinden jullie de mooiste zak?

Eerste steen als laatste geplaatst

Eerste steen als laatste geplaatst

Ondanks dat de nieuwe hal al een tijdje in bedrijf is, is inmiddels de spreekwoordelijke ‘eerste steen’ geplaatst. Deze steen is cadeau gegeven door ons personeel ter ere van het 60-jarige bestaan. Vaak gebeurt het leggen van de eerste steen bij het begin van de bouw van een gebouw. Bij Primasta hebben we het iets pragmatischer aangepakt en deze als laatste geplaatst. Nu de steen eenmaal hangt is de nieuwe hal daadwerkelijk af te noemen 🙂

Kantoor opgefrist

Het werd weer eens tijd voor nieuwe planten. Ons kantoor is opgefrist met een aantal leuke nieuwe planten die op een mooie Primasta sokkel staan. Samen met een aantal bureauplantjes geven ze samen een frisse, groene, invulling. 

Uiteraard zijn de planten gekocht bij een van onze klanten en de potgrond is ook van uitstekende kwaliteit 🙂

Flower Power Grafaarde in een nieuwe zak

Flower Power Grafaarde is een natuurlijk plantensubstraat met een donkere kleur, voor gebruik bij beplanting en decoratie van graven.

De natuurlijke en donkere kleur geeft het graf een verzorgd aanzien.

Grafaarde bevat klei en alle noodzakelijke meststoffen en sporenelementen voor een gezonde plantengroei en een verzorgd graf.

Toon en Marcel 12,5 jaar in dienst!

Toon en Marcel 12,5 jaar in dienst!

Naast een trouwe klantenkring heeft Primasta ook trouw personeel. Zo waren afgelopen maand zowel Toon als Marcel 12,5 jaar in dienst.

Dit is gevierd met een hapje en een drankje waarbij beide heren in het zonnetje zijn gezet. Ondanks dat ze hele verschillende functies bekleden blijken er nogal wat overeenkomsten tussen Toon en Marcel te zijn.

Op naar de 25!

 

 

Bedrijfswhatsapp succesvol

Bedrijfswhatsapp succesvol

De fax is al een tijdje uit de roulatie, maar het is tegenwoordig weer mogelijk schriftelijk te bestellen bij Primasta. De bedrijfswhatsapp is al een tijdje in gebruik en relatief populair geworden. Steeds meer klanten vinden het prettig om snel een appje te kunnen sturen. Probeer het eens uit of deel je ervaringen hieronder!

Bestelling plaatsen kan per app via +31 6 29 56 37 56 tijdens werktijden (7.30-16.30).

 

Potgrond voor het goede doel

Afgelopen weken is het weer druk geweest met diverse scouting-acties in de buurt. Zo is er bijvoorbeeld in Asten en Ommel sponsorgeld opgehaald door de scouting verenigingen door onze Flower Power zakken in de buurt te verkopen. Deze acties waren weer zeer geslaagd en we hopen dat de scoutings met het opgeleverde bedrag weer mooie dingen kunnen doen.

Op deze manier proberen we bij Primasta lokale verenigingen te ondersteunen op een duurzame manier. Onze Flower Power-lijn bevat tegenwoordig voor bijna 50% hernieuwbare grondstoffen en we laden zoveel mogelijk elektrisch (opgewekt door eigen zonnepanelen).

Hopelijk zien we binnenkort lokaal weer veel moois bloeien en groeien op Primasta potgrond!

 

KWALITEITSBEDRIJF

KWALITEITSBEDRIJF

Met meer dan 60 jaar ervaring in het produceren van potgrond is Primasta uitgegroeid tot een specialist in pot- en tuingronden. Potgronden die in diverse samenstellingen en voor diverse teelten bij professionele kwekers ingezet worden. Deze specifieke kennis met kwekerspotgronden wordt ook gebruikt om de verpakte potgronden optimaal samen te stellen.

innovatie

innovatie

Primasta heeft een sterk innovatief karakter en investeert doorlopend in hightech productie-middelen en geavanceerde technieken. Dit komt terug in een constante, optimale kwaliteit van alle Primasta-substraten en potgronden. Naast de vertrouwde veensubstraten groeit de vraag naar veenarme en veenvrije substraten. Primasta onderzoekt de mogelijkheden en toepasbaarheid van alternatieve grondstoffen. Naast veen worden steeds meer andere grondstoffen ingezet.

DUURZAAM

DUURZAAM

Door de aanleg van een grote hoeveelheid zonnepanelen is Primasta een energieneutraal bedrijf. Energieneutraal betekent: er wordt niet meer energie verbruikt dan er wordt opgewekt.
De totale hoeveelheid jaarlijks opgewekte energie met zonnepanelen overschrijdt de totale hoeveelheid energie die nodig is voor het gehele productieproces van mengen, zeven en verpakken.
.