KWALITEIT

& EXPERTISE

Primasta kent een lange traditie in het vervaardigen van kwaliteits-potgronden en substraten.

Onze betrokken vakmensen denken graag met u mee.

Kwaliteit

Succes kweek je met Primasta

Het uitgangspunt van Primasta is: “alleen de beste kwaliteit is goed genoeg”. De beste enkelvoudige grondstoffen worden bij onze vaste leveranciers geselecteerd voor de productie van substraten. Hierdoor kunnen we voor iedere teelt of teeltmethode de gewenste fysische en chemische eigenschappen van het substraat bewerkstelligen. Zo garanderen we u een kwalitatief hoogwaardig en uniform product.

Ook heel belangrijk is de betrokkenheid van vakmensen, die graag bereid zijn om mee te denken. Onze mensen zijn door hun jarenlange kennis en ervaring uw specialistische sparringpartner. Samen komen we tot de beste oplossingen en leveren we maatwerk waar nodig.

KWALITEITSBEDRIJF

KWALITEITSBEDRIJF

Met meer dan 60 jaar ervaring in het produceren van potgrond is Primasta uitgegroeid tot een specialist in pot- en tuingronden en substraten voor de zachtfruitsector. Deze kennis met kwekerspotgronden wordt ook gebruikt om de verpakte potgronden optimaal samen te stellen zodat ook tuincentra onze potgrond van kwekerskwaliteit kunnen aanbieden aan hun klanten.

innovatie

innovatie

Primasta heeft een sterk innovatief karakter en investeert doorlopend in hightech productie-middelen en geavanceerde technieken. Dit komt terug in een constante, optimale kwaliteit van alle Primasta-substraten en potgronden.

Naast de bekende veensubstraten groeit de vraag naar veenarme en op termijn veenvrije substraten. Daarom houden we ons ook bezig met de mogelijke toepassingen van alternatieve grondstoffen uit de meest uiteenlopende duurzame bronnen. We beproeven ook nieuwe mengsels in de praktijk in nauwe samenwerking met kwekers.

DUURZAAM

DUURZAAM

Duurzaamheid staat bij Primasta hoog in het vaandel. Daarom is in 2018 geïnvesteerd in een grote hoeveelheid zonnepanelen en is Primasta nu een energieneutraal bedrijf.

Om de CO2-footprint te verminderen, groeit de vraag naar veenarme en veenvrije substraten. Naast onze vertrouwde veensubstraten onderzoeken we al enkele jaren de mogelijkheden en toepasbaarheid van alternatieve grondstoffen. Zo bevat onze universele potgrond al voor 45% aan circulaire grondstoffen.