ZACHT FRUIT

 

Slechts de allerbeste grondstoffen die voldoen aan de hoogste fysische en chemische eisen worden gebruikt voor onze zacht fruit substraten.

Succes kweek je met Primasta

AARDBEIEN

Een gezonde en vitale plant die optimaal kan produceren is de basis voor een geslaagde aardbeienteelt. Vanwege de gevoeligheid op de wortel worden slechts de allerbeste grondstoffen toegepast in onze aardbeiensubstraten. Stabiliteit, luchtgehalte, watervasthoudend vermogen en chemische eigenschappen zijn de parameters die een grondstof wel of niet geschikt maken voor een aardbeiensubstraat. Afhankelijk van het planttype, teelwijze en teelsysteem kunnen we samen verder specificeren welk substraat u nodig heeft.

Voor de opkweek van trayplanten is een fijnmazig contact tussen wortel en substraat essentieel waarbij de vochtvoorziening en het luchtgehalte bepalend zijn voor een succesvolle teelt. De stress die het stekmateriaal ervaart moet zo klein mogelijk gehouden worden door te zorgen voor een zeer snelle inworteling. De grondstofkeuze is dus bepalend voor de inwortelingsnelheid. Door het gebruik van bijvoorbeeld zweeds witveen met een grote wateropname en drainagecapaciteit in een traysubstraat bent u verzekerd van een optimale vochtbalans en luchtgehalte.

 

FRAMBOZEN, BRAMEN & BLAUWE BESSEN

Frambozen, bramen en blauwe bessen vragen om een zeer hoog luchtgehalte en een zeer stabiel substraat. Meerjarige teelten mogen niet verslempen en dichtslaan. De afvoer van overtollig water wordt hiermee belemmerd en het luchtgehalte daalt fors. Door het gebruik van de juiste grondstoffen behoudt het subtraat de gewenste eigenschappen en loopt u geen risico door verslemping.

 

KWALITEITSZEKERHEID

Door onze brede en jarenlange kennis kunnen we u een constante hoge kwaliteit garanderen. Want juist als het er op aan komt maakt Primasta het verschil. Naast de controle door de RHP wordt van iedere levering een contramonster opgeslagen. Zo blijven alle fysische en chemische gegevens voor u beschikbaar. Vertrouwen op basis van zekerheid is niet voor niets ons devies.

 

MAATWERK

In samenspraak met u wordt bepaald welk substraat het beste bij uw teelt past. Naar wens kunnen verschillende toeslagstoffen bijgemengd worden. Onze vertegenwoordigers staan altijd voor u klaar om met u mee te denken.