Waar eerst de mais stond mee te wuiven in de wind verrijst nu een grote Primasta-blauwe staalconstructie in het landschap: de contouren van de nieuwe productiehal 2 krijgen vorm.

De bouw van de nieuwe productiehal 2 is in volle gang en wordt in de herfst van 2022 opgeleverd. Met deze uitbreiding van Primasta kunnen wij onze klanten nog beter van dienst zijn. Alle voorraden aan grondstoffen liggen hiermee droog onder dak. Ook de groeiende vraag naar alternatieve grondstoffen vraagt om meer productie- en opslagcapaciteit.

Natuurlijk heeft de inpassing van deze hal in het omliggende landschap onze volle aandacht.

Een nieuw aangelegde zandwal welke geheel ingeplant gaat worden onttrekt de productiehal aan het oog. Het regenwater van hal en verhard oppervlak wordt opgevangen in een groot waterbasin en wordt langzaam weer afgegeven naar de omgeving. De reeds aanwezige zonnepanelen leveren ons meer dan voldoende elektriciteit voor eigen gebruik en het overschot wordt op het netwerk gezet. Met deze uitbreiding blijft de productie van duurzame hoogwaardige substraten voor de professionele tuinbouwsector en de consumentenmarkt gegarandeerd.